0 800 504 205

(Вартість дзвінків згідно тарифів Вашого оператора)

Пн.-Пт: 08:00 - 20:00; Сб: 08:00 - 18:00

Як нас знайти?
Кабінет пацієнта

Клінічний випадок #1 - лікар Віталій Радько

Поділитись:

Часом щастя стукає в наші двері, коли ми його практично не чекаємо: "коханий, я зробила тест - скоро ти будеш татом!". Але часом за щастя доводиться боротися - довго, складно, всупереч життєвим зигзагам і діагнозами лікарів. Ми починаємо цикл щасливих життєвих історій, які розповідають через що іноді проходять наші пацієнти, щоб взяти на руки маленький теплий пакуночок, в який загорнутий сенс життя кожної здорової людини - Свою Дитину. Лікар-репродуктолог, Віталій Радько , вам слово ...

"Іноді згадується одна історія, яка сталася на самому початку моєї роботи репродуктолога. Була у мене пацієнтка Олена 39 років (одна з перших моїх "складних" пацієнток). Вона звернулася в нашу клініку, вже, в принципі, чітко орієнтуючись на програму з донорськими яйцеклітинами (донорство яйцеклітин - це передача яйцеклітин від однієї жінки до іншої, щоб друга могла мати дитини). Тому що за її плечима протягом останніх 8 (!) років було 7 (!) невдалих спроб ЕКЗ зі своїми яйцеклітинами. Один її яєчник був видалений, у другому - ще зберігався з всім невисокий оваріальний резерв (запас наявних в яєчнику фолікулів, здатних розвиватися далі і що роблять можливим овуляцію яйцеклітини). Але Олена вже була налаштована на донорські клітини, тому що розчарувалася отримати вагітність зі своїми яйцеклітинами.

УЗД показало, що таки в єдиному яєчнику ще є 5-6 своїх фолікул. Я запропонував варіант: ми проведемо їй стимуляцію, щоб отримати рідні яйцеклітини, і додатково візьмемо близько 5-7 донорських яйцеклітин. Всі яйцеклітини запліднимо спермою чоловіка і кращі ембріони, які будуть отримані, перенесемо в порожнину матки, віддаючи перевагу ембріонам, отриманим з її власних яйцеклітин. Сказано - зроблено. Всі процедури були проведені і ми почали спостерігати за результатом. І ось коли почалася стимуляція, у неї настільки синхронно і красиво росли фолікули, що я запропонував Олені поки відмовитися від ідеї донорських яйцеклітин і працювати з її власними клітинами. Я розумів, що відповідальність досить висока, тому що існувала висока ступінь ризику, що ембріони не приживуться і нам доведеться починати все спочатку. А це і час, і гроші, і, найголовніше, психологічний стан Олени. Але у нас з'явився невеликий шанс отримати генетично рідну дитину і мені не хотілося його упустити.

Ми отримали 5 власних яйцеклітин пацієнтки, запліднили їх і на п'яту добу розвитку отримали дві бластоцисти (бластоциста - це ембріон на 5/6 день його розвитку. Стадія бластоцисти - це початкова стадія розвитку ембріона, що передує його пересадки в матку жінки)! Перший етап ми пройшли успішно. Але нам потрібно було йти далі. Мені не дуже подобався її ендометрій (це тонка внутрішня слизова оболонка матки. Відхилення від норми товщини ендометрія ведуть до порушення репродуктивної функції жінки). Тому ми заморозили ембріони і приступили до ряду процедур щодо приведення ендометрія в норму. На цьому етапі ми знову здобули маленьку перемогу. І в третьому, фінальному, етапі в кріоциклі я переніс їй два ембріона і сталося довгоочікуване, чітко сплановане диво - один ембріон прижився і настала одноплідна вагітність! Ура. Я до сих пам'ятаю очі Олени - великі, мовчазні, які намагалися зрозуміти, відчути ... 8 довгих років надій, розчарувань, віри, відчаю ...

... Після настання вагітності і до 12 тижнів Лена мовчазно і стримано реагувала на всі мої коментарі і боялася сказати Дякую - настільки вона боялася передчасно радіти своєму щастю (і, як виявилося, не дарма: на восьмому тижні була загроза переривання вагітності, яку ми благополучно перемогли і успішно зберегли цю вагітність). І тільки після першого скринінгу (переконавшись, що з плодом все в порядку) вона розплакалася, подякувала, емоційно висловлюючи свої спочатку приховані емоції ... А я був щасливий разом з нею.

... Олена народила здорову і прекрасну дочку Анну. Про те, що пологи пройшли успішно, вона повідомила мені відразу на наступний день після мого Дня Народження. І це був дійсно один з найкращих подарунків, який я отримав в той рік ... "

Схожі новини
Клінічний випадок #1 - лікар Віталій Радько
Клінічний випадок #1 - лікар Віталій Радько
Детальнiше
Клінічний випадок #2 - лікар Вікторія Каверіна
Клінічний випадок #2 - лікар Вікторія Каверіна
Детальнiше
Клінічний випадок #3 - лікар Продан Тетяна
Клінічний випадок #3 - лікар Продан Тетяна
Детальнiше
Клінічний випадок #4 - лікар Мирослава Вацик
Клінічний випадок #4 - лікар Мирослава Вацик
Детальнiше
#здосвідулікаря Олени Крушинської​:
#здосвідулікаря Олени Крушинської​:
Детальнiше
#здосвідулікаря Вікторії Каверіної:
#здосвідулікаря Вікторії Каверіної:
Детальнiше
#здосвідулікаря Віталія Радька:
#здосвідулікаря Віталія Радька:
Детальнiше
Всі новини та статті
Приходьте
на консультацію
Запис на прийом
0 800 504 205